Jeesus ja Jumala täiuslik plaan

Mis on uus ja vana leping inimeste ja Jumala vahel? Mõned on öelnud, et Uue Testamendi tõttu on Vana Testament kaotanud oma tähtsuse või on isegi kehtetu, kuid just viimases on prohveteeringud Jeesuse ülesande ja isiku kohta, samuti õppis algkogudus selle alusel Jumalast. Rory Kaye räägib, kes on Jeesus ning kuidas saada Jumalalt tarkust igaks oma eluvaldkonnas.

Jeremija 31:31-34: "Vaata, päevad tulevad, ütleb Issand, mil ma teen Iisraelisooga ja Juuda sooga uue lepingu: mitte selle lepingu sarnase, mille ma tegin nende vanematega sel päeval, kui ma võtsin nad kättpidi, et viia nad välja Egiptusemaalt - selle mu lepingu nad murdsid, kuigi ma olin nad võtnud enese omaks, ütleb Issand -, vaid leping, mille ma teen Iisraeli sooga pärast neid päevi, ütleb Issand, on niisugune: ma panen nende sisse oma Seaduse ja kirjutan selle neile südamesse; siis ma olen neile Jumalaks ja nemad on mulle rahvaks. Siis üks ei õpeta enam teist ega vend venda, öeldes: "Tunne Issandat!", sest nad kõik tunnevad mind, niihästi pisikesed kui suured, ütleb Issand; sest ma annan andeks nende süü ega tuleta enam meelde nende pattu."

Avastusretked Jumala Sõnas

Piiblit kui Jumala Sõna on uuritud ja õpetatud aastasadu, kuid milline roll on sellel tänapäeval? Teie ees on saatesari, kus õpetaja Rory Kaye räägib Piibli alustest ja selle rollist me igapäevaelus ning ajaloos.

Rory Kaye sündis New Yorgi juutide kogukonnas, saades peale õpinguid edukaks ärimeheks. Kohtumine Jeesusega 1970. aastate lõpus muutis ta elu kardinaalselt. 1985. a kolis Rory koos abikaasaga Rootsi, Göteborgi, kus nad asutasid rahvusvahelise kunstide ja meedia organisatsiooni International Arts & Media. Rory rändab mööda maailma, õpetades ja kuulutades Jumala Sõna, olles samas ka kodulinnas sisserändajate koguduse pastoriks ja muusikakohviku eestvedajaks.

  • Esimene saade: 3. märts 2017, Taevas TV7
  • Osa number: 27
  • Kestus: 30 min
  • Keeled:
  • inglise
  • Subtiitrid:
  • soome, eesti, rootsi